Att vika en stjärna

av | nov 23, 2020 | Form

Ibland målar till och med jag mina naglar.

Jag har en tradition. Nej, det har inte med mina naglar att göra – dom håller jag gärna kortklippta och omålade till vardags. Traditionen handlar om papper och vad man kan göra med det.

Varje år i november, precis då där när hösten är slut och man börjar få lite lite lite jul-längt, då tar jag fram mina vackra papper och börjar skära remsor. Och så viker jag magiska små stjärnor i papper. Det var mormor Anna Lisa som började och sen fortsatte min mamma Eva och nu är det då jag som sitter här och viker de där små stjärnorna.

I år blir det lite extra speciellt. Ryktet har nämligen spridit sig om min kärlek till papper och allt man kan göra med det. Det var därför jag blev tvungen att måla naglarna.

För det kom ett samtal från någon som var i akut behov av en ”pappers-ninja” som på film kunde visa hur man vek sånna där stjärnor. Ja, då säger man ju inte nej utan skriker ”Jaaa!” Och sen målar man naglarna. För om ens händer ska bli filmstjärnor vill de ju så klart vara fina.

Resultatet kan jag snart berätta mer om och filmerna kommer du lika snart att kunna se på en storskärm eller hemsida. Hurra! 

Ugglor att pynta med

Ugglor att pynta med

Tid för blommande, knoppande grenar och pynt! Är det någon mer än jag som börjat plocka in små grenar med förhoppningen om att få se sånna där små pigga, illgröna blad? Extra snyggt och glatt blir det ju också om man pyntar grenarna. Mina små ugglor i porslin passar t...

läs mer
Ugglor som pynt

Ugglor som pynt

Under nästan tio år sålde jag smycken med små porslinsdjur i Designtorgets butiker. Det började med en liten uggla i ett par olika färgställningar och växte under åren till en hel kollektion med ugglor, rävar och isbjörnar. När jag producerade som mest sålde jag mina...

läs mer