Collage av text och minnen

av | jan 26, 2024 | Konst, Texttavlor

Jag hittade en låda med gamla telegram, biljetter, lappar och kvitton som jag nu har skapat konst av.

Visst blir man lite pirrig av gulnade noteringar och kvittenser där en kaffe kostade fyra kronor och man fick en tågresa till Skövde för under hundra spänn? Tänker att det bästa sättet att bevara dessa skatter är att föreviga dem i olika konstverk.

Jag har gjort en serie collage där jag har monterat delar av mina fynd på ark jag målat med flytande bläck. Magiskt enligt mig! Och så plötsligt kom jag på att jag så klart behövde leta fram en gammal skrivmaskin så jag kunde komplettera tavlorna med texter i precis rätt stil. Nu står det ”jag lovar mitt modiga hjärta att alltid välja lyckan” och ”natten var stor och stum men sen kom gryningen med en ny dag” i precis rätt typsnitt. Hurra!

Klicka hem ”collage – modiga telegram” och ”collage – natten var stor och stum” från min webshop. Verken är stämplade och signerade och finns bara i ett unikt exemplar av varje. Levereras utan ram men monterade på en passepartout så att du smidigt kan ploppa in dem i en standardram i måttet 40×50 cm. En sån hittar du i nästan vilken affär som helst.

Nu är det du som skyndar dig in i min webshop och lägger vantarna på just din favorit. EDIT: ”Modiga telegram” är såld men ”natten” finns än så länge kvar.