Dagarna i ateljén

av | nov 21, 2023 | Form, Konst, Pop-up

På Kjellbergsgatan 5 strax bakom Götaplatsen i den nedre delen av Johanneberg har jag min studio. Den ligger i gatuplan och har ett skyltönster där jag kan visa upp delar av min produktion. Ofta har jag draperiet nedrullat så jag kan sitta där bakom och arbeta ostört, men det går alltid bra att maila, ringa eller höra av sig via sociala kanaler för att boka in ett besök om man är nyfiken på att komma in.

Ibland rullar jag upp draperiet och bjuder in till ”öppen ateljé”. Jag och min vän Linda Pabst hade precis ett litet event häromdagen och det blir garanterat fler tillfällen nu under de sista veckorna på året. Redan nu kan jag tipsa om att jag finns på plats söndagen den 26:e november kl 11-15 om du vill komma förbi och titta på tavlor eller köpa form och design. Håll utkik på min Instagram ”mayorekeblad” så du inte missar kommande tider och datum då jag har öppet i ateljén.

En av de saker jag ägnar många timmar åt varje vecka är att skriva texter till nyhetsbrev, hemsidor och sociala kanaler. Tack vare min bakgrund på diverse olika klädföretag handlar texterna ofta om just mode, trender och hållbarhet. Jag skriver både säljande- och redaktionella texter!

Så här i slutet av året är det många som är sugna på att byta jobb eller skaffa ett par projekt till om de är konsulter. I höst har jag haft två olika kunder som jag hjälpt med just konsultbeskrivningar, presentationer och säljande inlägg till sociala kanaler. Älskar den här typen av uppdrag och hjälper gärna till med långsiktiga, strategiska planer. Hojta till om du också behöver hjälp med den här typen av texter. Självklart kan jag även göra snygg layout till ditt CV eller personliga brev.

I samband med Bokmässan visade jag min papperskonst på en vägg och har den här hösten och vintern flera bokningar på workshops med tema papperskonst. Hojta till om du är sugen på att dra ihop ett gäng vänner eller kollegor så kan vi skissa på ett upplägg som passar just er. Det här är en kul aktivitet att göra i grupp och mina deltagare brukar ofta säga ”Vad kul det var! Nu ska jag gå hem och fortsätta.” Man älskar ju att höra när folk blir inspirerade och känner pepp!

Då och då dyker det upp lite extra roliga uppdrag. Som nu när jag ska få göra en stor väggmålning hos ett företag ute på Linholmen. Hurra! Lovar att återkomma med bilder på resultatet. De har redan valt en underbar färgskala och jag är så peppad på att dra igång med arbetet i nästa vecka.

Några av er såg säkert beställningen på illustrationer jag fick av vännerna på Jumperfabriken i förra veckan. Lite olika symboler och mönster i svart som kommer att hamna på deras hemsida så småningom. Det blommiga fåret verkar vara allas favorit. Självklart är blommorna inspirerade av mönstret som ofta återkommer på Jumperfabrikens klänningar.

Nu inför jul sitter jag nästan varje kväll och trär upp mina små handmålade porslinsdjur på elastiskt band. Armband är ju årets bästa julklapp enligt mig! Vem blir inte glad av att gå runt med ett gäng färgglada ugglor eller stilfulla isbjörnar på handleden? Hurra! Klart du ska köpa till dig själv eller någon du tycker om. Eller kanske till er båda?!

Ja men det här var ett litet smakprov på allt jag sitter i min ateljé och arbetar med den här hösten. Ser fram emot att visa fler projekt och produkter lite längre fram i vinter också. Vi ses!