Bakverk i betong

av | okt 10, 2020 | Form

Jag har det så lyxigt att jag bor både i stan och på landet. I stan förvarar jag alla de redskap och färger jag använder i mitt dagliga skapande.

Vid mitt sommarhus, på landet, blir det ofta en annan typ av konst – för där har jag möjlighet att arbeta utomhus!Betong är ett material som kräver att man kan stå på en plats där det är OK att slabba och damma. Med andra ord perfekt för mig när jag är i min sommarateljé på landet! Materialet är magiskt kul att skapa med: billigt, lättarbetat och det självbränner (torkar) utan ugn eller andra hjälpmedel. Precis som många andra började jag gjuta stora rabarberblad i betong att lägga i min trädgård. Rätt snabbt vidareutvecklade jag min kollektion och började skapa bakverk i betong. Som formar använder jag skålar, krukor, fat och annat som man lätt kan hitta i vilken affär som helst. Populärast är mina cupcakes och prinsesstårtor!Färgglada, frestande och glädjespridande. Välkomnande på ett bord i trädgården eller varför inte som dörrstopp eller prydnad inomhus?

Ugglor att pynta med

Ugglor att pynta med

Tid för blommande, knoppande grenar och pynt! Är det någon mer än jag som börjat plocka in små grenar med förhoppningen om att få se sånna där små pigga, illgröna blad? Extra snyggt och glatt blir det ju också om man pyntar grenarna. Mina små ugglor i porslin passar t...

läs mer
Att vika en stjärna

Att vika en stjärna

Ibland målar till och med jag mina naglar. Jag har en tradition. Nej, det har inte med mina naglar att göra - dom håller jag gärna kortklippta och omålade till vardags. Traditionen handlar om papper och vad man kan göra med det. Varje år i november, precis då där när...

läs mer