Horisonter

av | okt 23, 2020 | Konst

Jag målar ofta tavlor med abstrakta mönster i akrylfärg på canvasduk.

Sommaren 2020 bestämde jag mig för att lära mig hur man målar på duk och sedan själv bygger kilramar att spänna upp duken på. Tidigare har jag köpt färdiga dukar som redan är monterade på en stabil träram.

Rullen med duk som jag köpte kändes oändlig. Så det föll sig naturligt att tavlorna blev långa. Eftersom jag stod utomhus, vid mitt sommarhus, och målade, blev motiven det jag såg omkring mig – horisonter. Himmel som mötte hav. Ängar som möter kvällshimmel osv.

Nu funderar jag på om jag ska bygga en enkel tavel-list till några av dem. Alltså som en ram i trä, där jag monterar tavlan på lite distans. Tror det kan bli fint. Fast helt ärligt – de är rätt magiska även precis som de är just nu också.

Minnen som får dig att le

Minnen som får dig att le

Det är inte lätt att skapa nya minnen som får en att le när livet styrs av restriktioner och det råder "Coronatider". Själv försöker jag roa mig på alla sätt jag kan för att hålla igång kreativiteten. Under januari, februari och mars har jag flyttat ut delar av min...

läs mer
Ugglor att pynta med

Ugglor att pynta med

Tid för blommande, knoppande grenar och pynt! Är det någon mer än jag som börjat plocka in små grenar med förhoppningen om att få se sånna där små pigga, illgröna blad? Extra snyggt och glatt blir det ju också om man pyntar grenarna. Mina små ugglor i porslin passar t...

läs mer