Texttavlor

av | okt 4, 2020 | Texttavlor

Min största passion är bokstäver och texter. Så länge jag kan minnas har jag älskat pennor, lyxiga papper och fina små anteckningsblock. Jag lärde mig skriva bokstäver och små berättelser när jag var ungefär fem år gammal.

För något år sedan hittade jag min första dagbok – en sån där liten med svarta pärmar, röd rygg och randiga blad. Redan där påbörjade jag det som numera är mitt manér – att måla bokstäverna som former och inte vara så noga med skiljetecken eller mellanrum.

Mina texttavlor är handmålade med hjälp av antika trätyper. Varje text och tavla är unik. Utseendet beror på hur mycket färg jag stryker på varje träbokstav, hur hårt jag trycker den mot pappret och hur grov gräng akvarellpappret – jag trycker bokstaven på – har.

Budskapen skapar jag själv – de handlar om kärlek, vänskap, lycka och mod. Jag återanvänder mina texter, men eftersom jag målar dem för hand, blir resultatet unikt varje gång. En enkel text som ”lycka är du” kan se helt olika ut beroende på hur jag väljer att placera bokstäverna, vilken färg jag använder och hur hårt jag trycker bokstaven mot pappret.

Varje tavla är som en liten kompis med unika, specifika egenskaper. ”Hej vännen!” Tänker jag när en ny version växer fram.

Kort med textkonst

Kort med textkonst

Jag har precis lagt upp ett fint litet erbjudande i min webshop. Från och med idag, fredag, till och med söndag kan du köpa en ask med sex kort för bara 125:- Nu när det är som mörkast, gråast och blåsigast kan man faktiskt behöva en liten ask med peppande texttavlor....

läs mer