Ugglor som pynt

av | nov 23, 2020 | Form

Under nästan tio år sålde jag smycken med små porslinsdjur i Designtorgets butiker. Det började med en liten uggla i ett par olika färgställningar och växte under åren till en hel kollektion med ugglor, rävar och isbjörnar.

När jag producerade som mest sålde jag mina små djur hos flera, härliga återförsäljare – tex i butiken på Millesgården och på Svalbard museum. I början gjorde jag varje uggla för hand men rätt snabbt blev jag tvungen att ta hjälp med produktionen av själva ”pärlan/djuret” i porslin. Varje djur målades för hand och varje smycke monterades ihop av mig.

Men nu till något spännande! Det är nämligen så att ugglorna två gånger om året sadlar om och blir till pynt! Istället för silverloopar och kulkedjor monterar jag djuren i vackra, färgsprakande garntrådar så du kan hänga dem i ditt  jul- eller påskris. Hur fint?

Nu i mörkaste, gråaste, regnigaste november tycker jag det är mer än OK att börja julpynta. I alla fall smygbörja lite genom att plocka in några fina grenar som man sätter i en vas och hänger ugglor i. Kasta dig in i min shop och hugg en förpackning innan de ”sadlar tillbaka” och blir smycken igen.

Du får tio (10) ugglor i garntrådar för 275:- Emballage och frakt bjuder jag på.